SCHOKDEMPERS, REMMEN & BANDEN

Iedere auto is voorzien van schokdempers. Toch weten maar weinig automobilisten dat deze onderdelen meer voor hen betekenen dan comfort alleen. De schokdempers zorgen ervoor dat de banden onder alle omstandigheden contact houden met het wegdek en uw veiligheid.

Versleten schokdempers hebben zowel invloed op de remweg, als op de wegligging van de auto. Versleten schokdempers houden de wielen niet langer op de grond, waardoor de auto gevoeliger voor zijwind wordt, oneffenheden in het wegdek niet langer opvangt wat schokken en trillingen veroorzaakt en de ondersteuning in de bochten doet verliezen. Versleten schokdempers hebben bovendien een nadelige invloed op het comfort van de inzittenden en de conditie van andere auto-onderdelen. De onrustige bewegingen van de auto veroorzaken wagenziekte, terwijl de levensduur van de banden door onregelmatige slijtage aanzienlijk terugloopt.

Wanneer schokdempers vervangen? Als de vering van uw auto stug voelt, of juist veel te licht, wordt het tijd om uw schokdempers te laten controleren. Daarom is het verstandig om ze iedere 20.000 km te laten controleren. Wij monteren uitsluitend kwalitatief hoogwaardige schokdempers met een lange levensduur.

Remmen

Goedwerkende remblokken zijn essentieel voor veilig autorijden. Niet alleen voor u als bestuurder, maar ook voor uw medeweggebruikers. Bij versleten remblokken werkt het remsysteem niet optimaal. Dit brengt de veiligheid in gevaar aangezien de auto een vertraging heeft in het tot stilstand komen en daarmee een langere remafstand heeft.

Wacht niet te lang met het vervangen van de versleten remblokken anders beschadigen de remschijven ook en die reparatie is een stuk duurder!

Wanneer remblokken te vaak gebruikt zijn, neemt de wrijving tussen remblokken en remschijven af. Komt de auto niet direct tot stilstand, dan is het verstandig om naar de remmen te laten kijken.

U kunt zonder afspraak langskomen voor een vrijblijvende offerte.

Banden

Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. De band vormt immers het directe contact met het wegdek. Een band met de juiste bandenspanning en voldoende profiel is bijvoorbeeld net zo belangrijk als goed werkende remmen en schokdempers.
Op de links hieronder kunt u informatie vinden over de banden die u zoekt. Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

De wettelijk minimale profieldiepte van een band mag niet minder zijn dan 1,6 mm, echter bij een profieldiepte van minder dan 2,5 mm wordt er door de wetgever geadviseerd om de band te vervangen. Wij adviseren voor zomerbanden bij een profieldiepte minder dan 2,5 mm en voor winterbanden bij een profieldiepte minder dan 4 mm de banden te vervangen. Dit is beter voor uw veiligheid.

Het grootste gevaar is de combinatie van versleten banden met gladde / natte wegen. De remweg loopt al snel op bij regen en het gevaar voor aquaplanning wordt groot met versleten banden.

Waarom aandacht voor uw banden?

Op veiligheid staat geen prijs. Als automobilist draag je een grote verantwoordelijkheid. Niet alleen voor de veiligheid van de inzittenden, maar ook voor de andere weggebruikers. Alles begint bij degelijke banden: veilig gemonteerd, gebalanceerd en goed uitgelijnd. Zo spoort de wagen perfect, beschikt hij over een uitstekende baanligging en stuurcontrole en verzet het water zoals het hoort: wel aqua, maar geen planning! Je remt veilig bij alle weersomstandigheden. Je banden gaan langer mee. Je voertuig verbruikt bovendien minder brandstof, wat niet alleen vriendelijk is voor je portefeuille, maar ook voor het milieu. Een jaarlijkse bandencontrole is dan ook geen overbodige luxe. En dit hoeft helemaal niet duur te zijn

U kunt zonder afspraak langskomen voor vrijblijvend advies en controle.